< Naspäť na recepty

Zubáč pečený na papilote

Recept pre vás pripravil šéfkuchár Ľ.Herko

Zoznam ingrediencií

  • 4 filety Zubáč
  • mleté čierne korenie
  • olivový olej
  • citrónová šťava

Filety zo zubáča poriadne osušíme papierovou alebo čistou utierkou, osolíme, okoreníme čerstvo pomletým čiernym korením, pokvapkáme olivovým olejom a citrónovou šťavou. Na grile alebo panvici rozpálime minimálne kvapku oleja a čerstvé filety opečieme kožou dole. Opekáme cca 5 minút, neobraciame. Potom ich preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a dáme do rúry vyhriatej na 160 stupňov alebo pozvoľna pečieme na grile 5-7 minút podľa hrúbky filety. Nakoniec na zubáča pridáme kúsok masielka a po rozpustení servírujeme.Podávame s grilovanou zeleninou a pečenými baby zemiačikami pečenými v pahrebe.

Dobrú chuť.

 

 

 

Zaujal Vás tento recept a neviete čo variť nabudúce?
Pozrite si ďalšie recepty