< Naspäť na recepty

Grilovaný losos so špargľou a kvetinovým dipom

Tipy od našich fanúšikov

Zoznam ingrediencií

  • Losos porcie z filiet s kožou
  • špargľa
  • cibuľa
  • cherry paradajky, zemiačky
  • PIKNIK jogurtová tatárska omáčka
  • džem z kvetov
  • pažítka
  • korenie
  • olej
  • cukrový melón
  • med
  • hočica
  • soľ
  • ocot
Postup:

Losos - porcie z filiet - umyjeme, osušíme, okoreníme podľa chuti. Ingrediencie na špíz umyjeme, osušíme a pripravíme na grilovanie - ja som volila na špíz cherry paradajky, cibuľku a nové zemiačiky. Špízy, špargľu, pažítku aj s pukmi osolíme a okoreníme, pokvapkáme olejom a  vložíme na gril. Grilujeme maximálne 15 minút. Podávame s kvetinovým dipom z PIKNIK jogurtovej tatárskej omáčky.

Kvatinový DIP:

Do Piknik jogurtovej tatárskej omáčky pridáte džem z kvetov (ja som dala sirup z fialiek a džem z damašských ruží), troška medu, horčice, cejlónskej škorice, sušené kvety bazy, cukrový melón nakrájaný na kúsočky a vrch som ozdobila pukmi kvetu pažítky. Podľa chuti môžeme dosoliť a pridať trošku octu:-)

Recept z -  Losos porcie z filiet s kožou - od Ryba Košice a PIKNIK jogurtovej tatárskej omáčky pre Vás pripravila naša fanúšička, ktorej zaň ďakujeme.

Autor receptu : Miroslava Šimová

 

Zaujal Vás tento recept a neviete čo variť nabudúce?
Pozrite si ďalšie recepty