< Naspäť na recepty

Štedrovečerné filé v smotanovo - cornflakesovom kabátiku

Zdravá verzia tradičného štedrovečerného filé

Zoznam ingrediencií

  • 1 balenie Filé z treskovitých rýb
  • 1 ks kyslá smotana
  • 1 hrnček nadrobno nadrvených cornflakesov
  • citrón
  • morská soľ
  • vegeta
  • rozmarín

Rybie filé rozmrazíme, umyjeme a osušíme papierovým obrúskom. Každý kus rozkrojíme na polovicu. Plech si vyložíme papierom na pečenie. Šálku cornflakesov  si dáme do vrecka a valčekom rozdrobíme na stredne hrubo. Do taniera dáme kyslú smotanu, ktorú dochutíme korením, ktoré preferujeme, rozšľaháme. Obaľujeme najprv v kyslej smotane, následne v cornflakesoch. Kto nemá problém s múkou, pred smotanou každý kúsok obalí v múke. Jednotlivé porcie poukladáme na plech.  Každý kus pokvapkáme olejom a dáme piecť do vyhriatej rúry na 220°C pečieme 20 minút, neotáčame. Podávame s tradičným zemiakovým šalátom.

Vyberáme pre Vás: FILÉ EXKLUSIV, 400 g

 

 

Zaujal Vás tento recept a neviete čo variť nabudúce?
Pozrite si ďalšie recepty