< Naspäť na recepty

Pečená pražma na zelenine s rozmarínom

Zoznam ingrediencií

  • 2 ks Pražma zlatá, celá
  • 8 vetvičiek čerstvého rozmarínu
  • 2 ks cibuľa
  • 2 polievkové lyžice masla
  • soľ hrubozrnná
  • 4ks mrkva
  • 5 ks zemiak
  • 2 ks zelená paprika
  • čierne korenie
  • maslo

Nakrájanú zeleninu osolíme, okoreníme a vložíme do vymasteného pekáča, ktorý vložíme do vopred rozohriatej rúry. Rúru vyhrejeme na 180 ºC. Umyté a osušené ryby osolíme zvonku aj zvnútra. Do každej ryby vložíme dve vetvičky rozmarínu. Prvých päť minút pečieme  zeleninu samostatne, po tejto dobe na predpečenú zeleninu položíme aj pražmu. Obe ryby aj zeleninu posypeme lístočkami rozmarínu. Na každý kus ryby položíme kúsok masla. Pečieme v rúre 30 minút. Desať minút pred koncom dáme na každú rybu ešte raz kúsok masla.Takto upečenú pražmu s chrumkavou zeleninou servírujeme s kyslými uhorkami.

Prajeme vám dobrú chuť

Zaujal Vás tento recept a neviete čo variť nabudúce?
Pozrite si ďalšie recepty