< Naspäť na recepty

Hoki na kurkume a mandliach s batatovým pyré

Originálne recepty z kvalitných rýb

Zoznam ingrediencií

  • 2 hoki filety
  • 12 ks mandlí
  • 1/2 citróna
  • šťava z 1/2 citróna
  • olivový olej
  • 1/2 PL kurkumy
  • soľ
  • čierne korenie

Postup:

Hoki filety umyjeme a osušíme. Vložíme do bylinného kúpeľa, ktorý si pripravíme z olivového oleja, citrónovej šťavy, kurkumy, soli a čierneho korenia. Odložíme na pol hodinu do chladničky. Mandle namočíme do vlažnej vody a po pol hodine stiahneme z nich šupu. Rozpolíme ich a spolu s filetami opečieme dozlatova na rozpálenej panvici z oboch strán.

Kým sa rybka opeká, pripravíme si batátové pyré. Očistený batátový zemiak nakrájame na malé kusy a uvaríme v osolenej vode. Zemiaky zcedíme, zalejeme trochou mlieka, pridáme malý kus masla a ponorným mixérom rozmixujeme na hladkú kašu. Pri servírovaní nezabudnime na štvrťku  citróna. Citrónová šťava prepojí  sladkú chuť batátového pyré s exotickou chuťou hoka na kurkume a mandliach.

Prajeme vám dobrú chuť!

 

Zaujal Vás tento recept a neviete čo variť nabudúce?
Pozrite si ďalšie recepty