< Naspäť na recepty

Ostriež s rozmarínom

Rozvoňajte svoju kuchyňu vôňou rozmarínu

Zoznam ingrediencií

  • 1 ks fileta ostrieža
  • 6 ks sušené paradajky
  • 2 ks cesnak nakrájaný na plátky
  • 3 vetvičky rozmarín čerstvý
  • korenie čierne čerstvo mleté
  • olivový olej alebo maslo
  • soľ

Postup práce

Rybu umyjeme pod tečúcou vodou, osušíme, posypeme soľou a pomletým korením. Dno misy vytrieme maslom alebo olivovým olejom. Poukladáme sušené paradajky a na plátky pokrájaný cesnak. Na vrch položíme rybu, ktorú zakryjeme zvyšnými paradajkami a cesnakom. Poukladáme vetvičky rozmarínu. Podlejeme 1⁄2 dl vody. Prikryjeme alobalom. Dáme piecť na 15 minút zakryté alobalom. Potom 5 minút pečieme odkryté. Netreba to prešvihnúť s pečením. Podávame s opekanými zemiakmi a citrónom na pokvapkanie.

Zaujal Vás tento recept a neviete čo variť nabudúce?
Pozrite si ďalšie recepty