< Naspäť na recepty

Pstruh s anglickou slaninou

Spojenie chutí, ktoré si zamiluje naozaj každý

Zoznam ingrediencií

  • 4 ks pstruh
  • 1 ks citrón
  • 2 strúčiky cesnak
  • 4 ks šalvia
  • 8 ks anglická slanina
  • 3 PL maslo
  • 1 ks cibuľa
  • 250 g šampiňóny
  • rozmarín

Postup práce

Umyté a osušené pstruhy potrieme z oboch strán aj z vnútra citrónovou šťavou a pretlačeným cesnakom. Na bokoch rýb vytvoríme rezy, ktoré osolíme a votrieme do nich posekanú petržlenovú vňať. Potom vložíme ryby do chladničky a necháme odležať. Nakrájame šampiňóny a na polovici masla ich podusíme na panvici, potom osolíme a necháme vychladnúť. Pstruhy naplníme šampiňónmi a pevne obtočíme dlhými plátkami slaniny. Na pekáč vymastený maslom dáme pstruhy, posypeme rozmarínom a šalviou a dáme do trúby. Pečieme asi 35 minút pri 200 °C. Na konci pečenia pridáme nakrájanú cibuľku a ešte niekoľko minút dopekáme.

Zaujal Vás tento recept a neviete čo variť nabudúce?
Pozrite si ďalšie recepty