< Naspäť na recepty

Kapor s pikantnou plnkou

Tradičný recept na netradičný spôsob

Zoznam ingrediencií

  • 1 kg kapor
  • 160 g maslo
  • 4 PL strúhanka
  • 3 ks vajce
  • citrónová šťava
  • 3 PL biele víno
  • muškátový kvet
  • mleté čierne korenie, soľ
  • pažítka
  • 20 g cibuľa

Postup práce

Kapra očistíme, vypitveme a umyjeme. Vysušíme čistou utierkou, osolíme a pokvapkáme citrónovou šťavou. Necháme dve hodiny odležať. Ikry alebo mlieče z kapra dáme do misky a zalejeme vínom, 2 lyžicami vody, osolíme, pridáme posekanú pažítku a prikryté varíme do mäkka. Potom pridáme 100 g masla, strúhanku, 2 posekané na tvrdo uvarené vajcia a jedno surové vajce, muškátový kvet, korenie a dobre premiešame. Pripravenou plnkou naplníme kapra a zašijeme. Na pekáči speníme 60 g masla a pokrájanú cibuľu. Na to položíme kapra a pečieme v rúre asi pol hodiny pri častom polievaní výpekom a maslom. Hotového kapra opatrne rozkrájame, obložíme opečenými zemiakmi a polejeme šťavou z výpeku.

Zaujal Vás tento recept a neviete čo variť nabudúce?
Pozrite si ďalšie recepty