< Naspäť na Aktuality

TAURIS potvrdil svoje liderstvo. Na Danubius Gastro získal najviac ocenení

Poslať známemu

Už je takmer nepísaným pravidlom, že výrobky od TAURIS a.s. každoročne dobývajú medzinárodný veľtrh gastronómie Danubius Gastro. Výnimkou nie je ani tohtoročný jubilejný 30. ročník, z ktorého si odnášajú najviac ocenení spomedzi všetkých súťažiacich. TAURIS je neprehliadnuteľný aj z iného dôvodu. Budovu Incheby, v ktorej sa koná veľtrh, zdobí najväčšia reklamná plocha na Slovensku s nadrozmerným Zisper párkom.

Výrobky majstrov mäsiarov z TAURIS-u a tradičného výrobcu tresky RYBA Košice, ktorá je súčasťou spoločnosti, patria na prestížnom veľtrhu Danubius Gastro už tradične medzi tie najoceňovanejšie.

"Tento rok sme sa stali najoceňovanejšou značkou. Je to už šiesty ročník súťaže Danubius Gastro, na ktorom naše výrobky získali ceny. O to väčšia je naša radosť, že sa nám naše líderstvo a najmä kvalitu výrobkov darí nielen udržiavať, ale neustále zlepšovať. Ďakujem predovšetkým svojim spolupracovníkom a kolegom, vďaka ktorým sa nám dlhodobo darí nasledovať trend prvotriednej kvality, a tým ukazovať, ako majú šunka, párky, klobásy, saláma a iné mäsové výrobky skutočne chutiť," hovorí prezident holdingu ECO – INVESTMENT a.s. Milan Fiľo, do ktorého portfólia patrí aj TAURIS a.s. Dodáva, že tento rok sa značke podarilo získať aj cenu za najkrajšiu expozíciu.

TAURIS

Ocenené novinky plné pôžitku a chuti

Porota ocenila vizuálne a chuťovo atraktívne novinky od TAURIS-u, ktoré vynikali svojou jedinečnosťou a plnohodnotnou chuťou mäsa. Jednou z nich je pomaly sušená klobása s príznačným názvom Capriccio. "Capriccio" v preklade z talianskeho jazyka znamená rozmar spojený s pôžitkom z jedla. Na výrobu tohto produktu sa používa čerstvé chudé bravčové mäso rozrobené vo vlastnej rozrábke. Doplnený je tvrdou chrbtovou slaninou, ktorá vytvára typickú chuťovú mozaiku. Proces sušenia trvá až štyri týždne. Sladko-korenistú chuť dodáva klobáse aníz a ligurček, biele a čierne korenie zasa dotvára celkový chuťový profil. Popri originálnej verzii je k dispozícii aj klobása s efektnou imitáciou ušľachtilej plesne pod názvom Capriccio klobása bianco. Exkluzivitu výrobku znásobuje estetická ručne vytvorená viazanička viacerých klobások.

Exkluzívne zverinové paštéty zo slovenských lesov

Cenu Danubius Gastro 2024 si odniesli aj exkluzívne zverinové paštéty z produktového radu najvyššej kvality Tauris Gold. Nechýba medzi nimi paštéta Srnec, Diviak, Daniel s bylinkami alebo so štyrmi druhmi korenia. Mäso, ktoré sa do výrobkov používa, pochádza výhradne zo slovenskej zveriny z vlastnej rozrábky. Pre výnimočnú plnú chuť sa do paštét pridáva aj čerstvo rozrobená bravčová slanina, ktorú majstri mäsiari získavajú z čerstvých bravčových polovíc. Paštéty sa perfektne hodia na rôzne špeciálne príležitosti k rôznym druhom pečiva. Paštéty sú exkluzívne dostupné v značkovej sieti TAURIS - v predajniach Mäsiarstvo u Býka.

TAURIS

Delikátne vyúdené filetky v oleji

Ocenenie si však vyslúžili nielen novinky od TAURIS-u, ale odborníkov zaujali aj novinky v produktovom rade od spoločnosti RYBA Košice – Údené hoki v oleji a Údené hoki v pikantnom oleji. Údené pochúťky boli inšpirované slnečným Španielskom, kde je tento druh pochúťok z rýb veľmi obľúbený. Hoki sa najprv údia dymom z bukového dreva, delikátne vyúdené filetky sú následne naložené do chutného oleja s marinovanou cibuľkou. Na výber je verzia v oleji ochutenom o rôzne koreniny, ako napríklad sušená mrkva a cesnak, či verzia v pikantnom oleji s prídavkom extraktu z pálivej papriky.

TAURIS

Príďte ochutnať, ako má chutiť šunka či saláma

Gastronomická oslava Danubius Gastro sa koná od 11. do 14. apríla v Inchebe. Každý milovník dobrého jedla si na veľtrhu nájde množstvo chutných a voňavých zážitkov. Vo štvrtok a v piatok v stánku TAURIS mali návštevníci možnosť ochutnať zverinu a grilovacie produkty, ktoré exkluzívne pripravil šéfkuchár Jaro Ertl.

"Všetkých srdečne pozývame, máme pripravenú degustáciu toho najlepšieho z nášho portfólia, vrátane vlajkových produktov, ako je Treskoslovenská treska, ktorá tento rok oslavuje už svoje 70. výročie existencie, či legendárna saláma Nitran. Naše produkty sú nielen plné chutí, ale aj emócií, ktoré sa k nim viažu. Samozrejme nebudú chýbať ani naše novinky," hovorí generálny riaditeľ spoločnosti Richard Duda.

Okrem paštét zo zveriny, Capriccio klobás a Údených hoki v oleji, môžu návštevníci ochutnať širokú paletu ďalších výborných výrobkov, ktoré boli nominované na Danubius Gastro, ako napríklad Parížsky šalát s chrenom a Fazuľový šalát s chrenom či Slonia pochúťka. Tento šalát je inšpirovaný retro receptom, ktorý kedysi poznala nejedna domácnosť. Spája paradajkový pretlak s majonézou z vlastnej výroby. Lahodná zmes je doplnená chutnou mäkkou salámou vlastnej výroby a sterilizovanou zeleninou v dokonalom pomere. Na ochutnávku budú aj novinky z grilu. Degustačný stánok bude otvorený až do nedeľňajšieho obeda. Okrem toho, že návštevníci môžu ochutnať chutné výrobky, budú si ich môcť aj nakúpiť za zvýhodnené ceny.

Tohtoročný úspešný ročník Danubius Gastro je podľa slov generálneho riaditeľa pre spoločnosť hnacou silou do budúcna: "Všetky ocenenia nám poskytujú silnú motiváciu a zároveň nás inšpirujú k neustálemu zvyšovaniu kvality našich výrobkov. Spotrebiteľom predávame autentické chute vyrobené z prvotriednych surovín a prinášame ľuďom radosť a pôžitok z dobrého jedla. Ešte raz vďaka všetkým, ktorí nám veria a podporujú nás na našej ceste."

Holding ECO-INVESTMENT, a.s.:

Spoločnosť Tauris a.s. je súčasťou holdingu ECO-INVESTMENT, a.s. Je to česko-slovenský priemyselno-investičný holding, ktorý pokrýva dlhodobé investície v rozličných oblastiach v rámci celej Európy. Hlavnými oblasťami investícií sú výroba celulózy a papiera, energetika, spracovanie mäsa, reality a telekomunikácie. Od svojho založenia holding podporuje viacero charitatívnych projektov v zdravotníctve, vzdelávaní, kultúre a športe.

Pozrite si ďalšie články