Ľudia ho poznajú predovšetkým z kuchárskej šou Masterchef, dnes sa venuje vlastnej škole varenia. V Masterchefovi spoznal veľa skvelých ľudí, ich elán, nadšenie ho fascinovali. A tak sa začal zahrávať s myšlienkou ukázať ľuďom v tejto uponáhľanej dobe, že varenie môže byť aj o zábave, že sa dá navariť pomerne rýchlo, zdravo a lacno.
Ivan o recepte:
K príprave receptu som si zvolil filet zo žraloka a ako prílohu veľa čerstvej zeleniny a šampiňóny. Žraločie mäso je šťavnaté, pevné. Jeho biele mäso má jemnú príchuť. Hodí sa pre všeobecné využitie - smaženie, pečenie, varenie (aj v pare), grilovanie. Žraločí filet s restovanou zeleninou nielen dobre vyzerá na tanieri, ale obsahuje aj veľa zdraviu prospešných látok, obzvlášť v kombinácii so zeleninou.
Ivanova rada:
Zlá životospráva a nezdravý životný štýl sa podpíšu nielen na našej váhe, ale aj na našom zdraví. Vysoký krvný tlak, nadváha, permanentná únava - tomu všetkému sa vieme vyhnúť správnymi stravovacími návykmi a zdravým životným štýlom. Veľa zeleniny a kvalitných rýb nikdy nie je dosť. Preto od nákupu potravín až po spracovanie voľte správne postupy a kvalitné produkty. Aj na Slovensku je dostatočne široká ponuka kvalitných produktov.
Recept na Žraločí filet s restovanou zeleninou nájdete tu.
Žralok modrý (ang. Blue Shark, lat. Prionace glauca)
Žralok má typické hydrodynamické telo s charakteristickou chrbtovou plutvou. Povrch tela je pokrytý hladkou šupinatou kožou s malými zúbkami. Viac si prečítajte tu.