< Naspäť na recepty

Žraločí filet s restovanou zeleninou

Varí Ivan Rusina finalista súťaže MasterCHef Slovensko 2016

Zoznam ingrediencií

  • 4 ks filet zo žraloka
  • 150g paprika ( trikolóra )
  • 100g cuketa
  • 50g baklažán
  • 50g šalotka
  • cesnak
  • 100g cherry paradajky
  • 100g šampiňóny
  • citrón
  • 50g mungo klíčky
  • olivový olej
  • soľ
  • korenie

Postup:

Z cukety si narežeme tenké pásiky, ktoré použijeme ako závitok. Na kocky si nakrájame papriku trikolóru, zvyšok cukety, šampiňóny, šalotku, cherry paradajky, cesnak a baklažán. Cuketové pásiky predvaríme v osolenej vode, až kým nám nezmäknú. Na panvicu nalejeme olivový olej, na ktorom orestujeme nakrájanú zeleninu,  pridáme klíčky. Osolíme a okoreníme podľa chuti. Filet zo žraloka z oboch strán ochutíme soľou, korením a opražíme na panvici s troškou olivového oleja. Na tanier si pripravíme cuketové pásiky, ktoré zrolujeme a naplníme orestovanou zeleninou. Filet  pokvapkáme citrónovou šťavou  a dozdobíme.

Autor receptu : Ivan Rusina finalista súťaže MasterChef Slovensko 2016

 

Prajeme vám dobrú chuť.

 

Zaujal Vás tento recept a neviete čo variť nabudúce?
Pozrite si ďalšie recepty