< Naspäť na Aktuality

Ako si zamilovať ryby?

Ako na ryby

  Poslať známemu
Prvé stretnutie s rybou u mnohých z nás bolo spojené so spomienkou nepríjemných malých kostičiek, ktoré nám uviazli v krku.
Takáto skúsenosť niekedy zapríčiní averziu na celý život.
Preto pri výbere tej správnej rybky -  vhodnej pre naše deti voľme -  radšej rybie filé, alebo filety z vykostených mrazených rýb, ktorých mäso je jemné.
 
kvalitne-ryby-a4.jpgOdporúčame mrazené ryby kupovať vo vákuovanom -  individuálnom balení, ktoré vám poskytne možnosť odstrihnúť a rozmraziť iba toľko porcií , koľko chcete spracovať bez nutnosti celé balenie rozmraziť a ostatok opätovne zmraziť.
Produktový rad transparentne balených rýb svojou technológiou balenia zohľadňuje najnovšie trendy v kvalite a funkčnosti potravín. Zubáč, Losos atlantický, Pstruh, Treska škvrnitá a Platesa majú všetky vákuovo samostatne balené filety. Filety si môže spotrebiteľ odstrihnúť a používať po častiach, tak ako to potrebuje – nemusí rozmrazovať celé balenie. Vákuovým balením sa rybám oproti voľne baleným predlžujú organoleptické vlastnosti ako kvalita, farba, aróma a chuť . Zákazník tak nekupuje iba pekný obal, ale môže si rybu obzrieť a zhodnotiť jej farbu, štruktúru a opracovanie. Na obale si nájde ďalšie dôležité informácie o rybe, v závislosti od veľkosti a druhu obalu aj recepty a spôsob prípravy.
 
 
 
 
 
 
 
 
Ak je pravdou, že človek je zmyslami, potom musíme zohľadniť fakt, že vôňa " rybacinky"  je dosť špecifická a intenzívna. Ako oklamať zmysly? Ako  ulahodiť a dostať chuť na zdravú rybu? Rada je jednoduchá – nechajme rybu nasiaknuť vôňou a chuťou olivového oleja, čerstvých byliniek, citrónovej šťavy. Čoraz častejšie sa stretávame s pestovaním byliniek na balkónoch, v skleníkoch, alebo v domácnostiach v črepníkoch. Bylinky aromatizujú rybie mäso, zdobia omáčky a obohatia chuť každej grilovanej potraviny.
 
Stereotyp neprospieva rovnako malým ako veľkým. Fantázii sa medze nekladú , či už sa to týka výberu z ponúkaného sortimentu rýb, alebo rôznorodosti receptára, ktorý ponúka mnoho atraktívnych spôsobov ako rýchlo, zdravo a chutne rybu pripraviť. Grilovanie, varenie, vyprážanie, na prírodno, so zeleninou...Varme farebne a zaujímavo tak, aby sme už len pri pomyslení na jedlo dostali naň chuť. Ako prílohu si pripravme niečo, čo máme radi vo všeobecnosti – cestoviny s tuniakom, rizoto s krevetami, pizzu s morskými plodmi.
 
grilovaný pstruh 748x268.jpg   Makrela maslová.jpg   high_pro9539664.jpg
 
Varenie je zábavou. Ak zapojíme do varenia deti a ukážeme im čaro našej kuchyne, varenie sa stane spoločnou aktivitou a spoločný obed alebo večera zážitkom.
 
 

Pozrite si ďalšie články