Poslať známemu

Produktový rad transparentne balených rýb svojou technológiou balenia zohľadňuje najnovšie trendy v kvalite a funkčnosti potravín. Zubáč, Losos atlantický, Pstruh, Treska škvrnitá a Platesa majú všetky vákuovo samostatne balené filety. Filety si môže spotrebiteľ odstrihnúť a používať po častiach, tak ako to potrebuje – nemusí rozmrazovať celé balenie. Vákuovým balením sa rybám oproti voľne baleným predlžujú organoleptické vlastnosti ako kvalita, farba, aróma a chuť . Zákazník tak nekupuje iba pekný obal, ale môže si rybu obzrieť a zhodnotiť jej farbu, štruktúru a opracovanie. Na obale si nájde ďalšie dôležité informácie o rybe, v závislosti od veľkosti a druhu obalu aj recepty a spôsob prípravy.

LOSOS porcie – individuálne balené porcie
Zmrazená krátko po výlove, bez chemických látok, iba ochranná glazúra do 10%, bez kostičiek. Rodí sa ako sladkovodná ryba a postupne migruje do mora. Má výraznú chuť, mäso je veľmi jemné. Pripravuje sa smažením, varením na pare a grilovaním.

Treska škvrnitá – individuálne balené porcie
Zmrazená krátko po výlove, bez kostí , iba ochranná glazúra, bez pridaných chemických látok, zmrazená krátko po výlove, min. výskyt kostí. Napriek svojej vysokej kvalite je relatívne lacná. V úprave Loins – ponúka výrobok najkvalitnejšiu časť z Tresky , tzv. sviečkovú. Mäso je mäkké, biele, chudé, veľmi jemné a chutné. Hodí sa na zapekanie, dusenie, alebo do cestovín či rizota. Samozrejme ideálny základ do domáceho šalátu „ Treska“, alebo pre detskú pomazánku.

Platesa – individuálne balené filety
Pre Slovákov stále exotická ryba – svojou veľmi jemnou maslovou chuťou si už získala svojich fanúšikov, patrí medzi gurmánske špeciality. Kvôli tenkému telu a jemnej štruktúre mäsa sa štandardne chráni hrubšou vrstvou vody /20%/. Tepelnou úpravou sa platýz „sťahuje“, je ideálny na zapekanie so smotanovou, krevetovou alebo inou jemnou omáčkou.

Zubáč – individuálne balené filety
Sladkovodná voľne žijúca ryba, iba ochranná glazúra, mäso nemá takmer kosti, je jemné a zároveň pevné, zmrazované po výlove, neobsahuje žiadne pridané chemické látky. Jej priemerná veľkosť je 30 cm. Veľmi obľúbená, nemá výraznu rybaciu chuť, ani vôňu. Mäso je biele s peknou výraznou štruktúrou, vhodné na vyprážanie, dusenie, zapekanie a pod.

Pstruh – individuálne balené filety
Sladkovodná ryba, známa a obľúbená. Ľudia jej dôverujú, predovšetkým kvôli jej známosti a tradícii, nepatrí medzi veľké ryby, preto obsahuje viac kostičiek. V odkostenej úprave filiet obsahuje 10% ochrannej glazúry, je bez prísad a je vhodná predovšetkým na gril a zapekanie.

Pozrite si ďalšie články