< Naspäť na recepty

Sumček africký na koňaku, cesnaku, citróne s tekvicovým rizotom a rukolovým šalátom

Varí šéfkuchár Ryby Košice / Lukáš Dőrnhőfer

Zoznam ingrediencií

  • 0,5kg sumček africký
  • 0,5kg ryža arborio
  • 0,5l slepačí vývar
  • 2dc koňak
  • 2ks citrón
  • 1kg hokajdo
  • 2ks šalotka
  • soľ
  • biele korenie
  • 2ks cesnak

Sumčeka afrického nakrájame na väčšie steaky, pokvapkáme citrónovou šťavou a koňakom, osolíme podľa chuti, dokoreníme bielym korením. Poukladáme vedľa seba na pečiaci papier a pridáme hlavičky neolúpaného cesnaku. Plech vložíme do vopred vyhriatej rúry ( 220 °C) a pečieme cca 8 - 10 minút. Rizoto z tekvice si pripravíme jednoducho. Nadrobno nakrájanú šalotku, ktorú si okoreníme tymiánom, orestujeme na masle do sklovita. Pridáme ryžu / arborio a restujeme cca 5 minút. Podlejeme 2dc bieleho vína a zalejeme vývarom. Keď je ryža stredne mäkká, pridáme vopred orestovanú - nadrobno nakrájanú tekvicu hokajdo a túto zmes varíme ďalších 5 minút. Po dovarení do rizota pridáme maslo, čím sa nám všetky chute spoja.

Prajeme vám dobrú chuť

Zaujal Vás tento recept a neviete čo variť nabudúce?
Pozrite si ďalšie recepty