< Naspäť na recepty

Pravý losos s bielou špargľou a holandskou omáčkou

Zoznam ingrediencií

  • 20 stoniek biela špargľa
  • 200 g maslo
  • 4 ks vaječný žĺtok
  • 100 ml suché biele víno
  • 50 ml biely vínny ocot
  • olivový olej
  • soľ
  • čierne korenie
  • petržlenová vňať

Postup:

Bielu špargľu olúpeme, konce odrežeme. Špargľu vložíme do vysokej nádoby hrubým koncom nadol. Krátko varíme v osolenej vode. Ak máme radšej restovanú špargľu, môžeme ju orestovať na masle a dochutiť soľou a korením bez predvarenia. Medzitým si pripravíme holandskú omáčku. V hrnci pomaly zohrejeme 200 g masla. Dávame pozor, aby nám maslo neprihorelo. V miske vyšľaháme žĺtky s bielym vínom a vínnym octom, dokým nevznikne jemná penová zmes. Túto zmes opatrne šľaháma ďalej vo vodnom kúpeli, až kým nezhustne. Postupne - za stáleho šľahania - po malých lyžičkách , pridávame roztopené maslo. Vznikne nám  hladká, lesklá omáčka, ktorú dochutíme soľou a citrónovou šťavou.

Bielu špargľu s holandskou omáčkou podávame s plátkami pravého lososa.Dozdobíme petržlenovou vňaťou.

Prajeme vám dobrú chuť!

Zaujal Vás tento recept a neviete čo variť nabudúce?
Pozrite si ďalšie recepty