< Naspäť na recepty

Losos so šošovicou

Zoznam ingrediencií

  • 2 filety lososa
  • 250 g šošovica
  • 1 ks cibuľa
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 1 ks stopkový zeler
  • soľ, korenie
  • olivový olej
  • mäta
  • biely jogurt

Trvanie: 40 minút aj s prípravou

Postup: Na kocky nakrájanú cibuľu a zeler opečieme na olivovom oleji v panvici.

Následne k tomu pridáme vopred namočenú šošovicu (podľa návodu), zalejeme vodou (tiež podľa návodu). Zakryjeme ich a necháme variť, kým je šošovica uvarená.

Rozpálime panvicu, kde dáme olivový olej. Lososa osolíme a okoreníme a na panvici ho opečieme z každej strany cca 3 minúty (podľa hrúbky filetu).

Dip si urobíme jednoducho: jogurt rozmixujeme s cesnakom, zopár lístkami mäty, 1 PL olivového oleja, osolíme a okoreníme podľa chuti.

Veľmi jednoduché a môžme hneď podávať :).

Autor receptu : Janka Chytráčková

Zaujal Vás tento recept a neviete čo variť nabudúce?
Pozrite si ďalšie recepty