< Naspäť na recepty

Treska s parmezánovou polentou

Zoznam ingrediencií

  • 420 g tresky škvrnitej exluziv
  • 1 veľká červená cibuľa
  • 150 g kvalitného bieleho jogurtu používam selčiansky
  • 1 malá lyžica horčicového prášku alebo dijónskej horčice
  • 20 g capari naložených v soli alebo sterilizovaných
  • 1 veľká lyžica jablkového octu
  • Šťava z jedného citrónu

 

Polenta : 200g kukuričnej polenty, 800ml vody, 100g syru vršatec alebo syr parmezánového typu

Dusený špenát: 200g špenátových listov čerstvých, 230g prepusteného masla alebo olivového oleja, soľ, čierne mleté korenie z mlynčeka

Rozmrazenú a opláchnutú tresku, osušíme, položíme do keramického pekáča, polejeme olivovým olejom, citrónovou šťavou a pečieme v  rúre na 180st. celzia cca 25 minút. Necháme vychladnúť. Tresku dáme do veľkého  výkonného mixéra, spolu s ostatnými ingredienciami a vimyxujeme tak aby zostali kúsky ingrediencií- t.j. nie úplne na kašu.

Špenát umyjeme, a vhodíme do panvici kde sme rozpustili trocha masla. Krátko cca 2-3 minútky orestujeme a vypneme oheň.

Polentu vsypeme do vriacej vody a za stáleho miešania varíme cca 3-5 minút podľa odporúčania výrobcu.  Na záver vsypeme do polenty  1/3 strúhaného syru a dochutíme soľou a korením. Vymiešame a premiestnime na pekáč potretým olivovým olejom. Rozotrieme rovnomerne na výšku cca 1 cm a posypeme zvyšným syrom. Pečieme v teplovzdušnej rúre pri 180 stupňoch celzia približne pol hodinu. Necháme trocha vychladnúť a krájame na ľubovoľné tvary.

Autor receptu: Silvia Horecká

Zaujal Vás tento recept a neviete čo variť nabudúce?
Pozrite si ďalšie recepty