Tuniakové steaky rozmrazíme a opláchneme a osušíme servítkou. Potrieme ich marinádou, ktorú sme si pripravili zo zaataru/môžeme použiť tymian podrvený a sezamové semienka/, olivového oleja, citrónovej šťavy a mletého čierneho korenia. Tuniaka opečieme cca 4-5 minút z každej strany aby sa vytvoril mriežkový efekt. Odložíme na tanier, pokvapkáme citrónom, jemne posolíme a prikryjeme alobalom. Červenú a žltú papriku nakrájame na tenké prúžky a opečieme na panvici spolu s chilli, na troške olivového oleja s kurkumou. Necháme vychladnúť. Fenikel umyjeme, prekrojíme pozdÍžne a obe polky nakrájame na tenké polkrúžky. Vňať odložíme a nasekáme na drobno. Melón nakrájame na malé kúsky. Všetku zeleninu a melón zmiešame vo veľkej sklenenej mise spolu s rukolou. Vmiešame feniklovú a koriandrovú vňať, čiernu rascu, pokvapkáme opäť citrónom a olivovým olejom. Opečeného tuniaka nakrájame na väčšie kúsky a poukladáme na povrch šalátu. V prípade potreby dosolíme a dokoreníme.
Autor receptu : Silvia Horecká