< Naspäť na Aktuality

Grilujeme a dipujeme s PIKNIKom

  Poslať známemu
S príchodom teplých dní vyberáme a „oprašujeme“ svoje grily. Grilujeme doma na balkónoch, v záhradách i na chatách. Na stretnutia pri grile pozývame rodinu, blízkych priateľov, všetkých tých, s ktorými radi trávime voľné chvíle pri grilovaných špecialitách. Grilujeme cez týždeň i počas víkendov. Tradičné opekačky sa stali obľúbenou voľnočasovou aktivitou Slovákov. Najčastejšie grilujeme mäso, no vynikajúcou prílohou je  aj grilovaná zelenina a ovocie. Tí, ktorí volia produkty zdravej výživy, čoraz častejšie siahnu po kvalitných rybách na gril. Ak máte dobrý gril, kvalitné produkty a poruke čerstvé bylinky, stanete sa čochvíľa majstrom grilu aj Vy.
Viete, však, ako si pripraviť tie najchutnejšie majonézové dipy ku grilovanému? Stačí vybrať z chladničky PIKNIK majonézovú omáčku, PIKNIK jogurtovú tatársku omáčku a PIKNIK pikantnú tatársku omáčku a dipy od výmyslu sveta  nebudú pre Vás už neznámou.
 
 
3x TIP na dip z PIKNIK majonézovej omáčky
 
Curry dip
 
Potrebujeme:
  • 250 ml bieleho jogurtu
  • 2 lyžice PIKNIK majonézovej omáčky
  • 1 lyžičku kari
  • Soľ a korenie
Postup :
 
Do väčšej misy pridajte jogurt, majonézu, karí, soľ, všetko dobre premiešame. Necháme odpočinúť v chladničke.
Náš tip :
 
Dip je perfektný ku steakom, grilovaným zemiačkom so slaninkou a hubám na grile
 
Taliansky dip s chilly a cesnakom
 
Potrebujeme:
  • 1 lyžicu PIKNIK majonézovej omáčky
  • 1 lyžicu kyslej smotany (môžete nahradiť bielym jogurtom)
  • 2 strúčiky cesnaku
  • chilli
  • sladkú papriku
  • soľ
  • korenie
Postup :
 
Vo väčšej miske premiešajte majonézu s kyslou smotanou. Pridáme prepasírovaný cesnak, podľa chuti pridámte chilli a sladkú papriku a na záver dochutíme soľou a korením.
 
Náš tip :
 
Dip sa skvele hodí nielen k mäsám, ale tiež hranolkám či americkým zemiakom
 
 
Bylinkový dip s citrónovou šťavou
 
Potrebujeme:
  • PIKNIK majonézová omáčka
  • 1 limetka / citrón
  • biely jogurt
  • korenie
  • soľ
  • pažítka
  • oregano
  • rozmarín
Postup :
 
Čerstvé bylinky si na drobno nasekáme. Zmiešame s majonézovou omáčkou a jogurtom, do ktorého vytlačíme šťavu z jednej limetky (môžeme pridať aj trošku postrúhanej limetkovej kôry).Pridáme soľ, korenie a necháme v chladničke aspoň pol hodiny odpočinúť.
 
Náš tip :
 
Dip je ideálny ku grilovanému mäsu (najmä bravčovému a hovädziemu).
 

Pozrite si ďalšie články