< Naspäť na recepty

Paella z morských plodov


 

Zoznam ingrediencií

  • 2 šálky ryže
  • 4 šálky vývaru z kreviet
  • kalamáre
  • 1/2 kg kreviet
  • 1 hrsť mušlí
  • 1 ks cibule
  • 1 ks paradajky
  • 1/2 papriky
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1/2 šálky hrášku
  • 1 zväzok čerstvej petržlenovaj vňate
  • olivový olej
  • soľ
  • korenie, šafrán

Postup:

Krevety očistíme a olúpeme. Hlavu ani škrupiny nevyhadzujeme, použijeme ich na vývar, ktorý si pripravíme ako prvý. Kalamáre nakrájame na tenké krúžky. Mušle omyjeme pod tečúcou vodou. V panvici na paellu osmažíme na olivovom oleji cibuľu, cesnak a paradajku, ktorú sme si nakrájali na malé štvorčeky. Pridáme trošku soli a korenia, potom na krúžky nakrájané kalamáre a mušle. Túto zmes necháme pár minút povariť. Prisypeme dve šálky ryže a premiešame, aby vznikol mix ingrediencií a ryže. Podlejeme 4 šálkami vývaru z kreviet, ktorý sme si dopredu pripravili. Dobre premiešame. Môžeme použiť trošku šafránu, ten nám paellu prifarbí dožlta a varíme pribl. 3 minúty. Pridáme hrášok, krevety a nadrobno nasekanú petržlenovú vňať. Podľa chuti priebežne dokoreníme. Dusíme až dokiaľ sa tekutina nevytratí. V tejto etape môžeme paellu dozdobiť jednotlivými morskými plodmi. Prikryjeme a varíme 15 minút. Pred servírovaním paellu okvapkáme olivovým olejom, ktorý dotvorí jedinečnú chuť vašej špeciality.

Vytvorte si dovolenkovú atmosféru priamo u vás doma a potešte svojich blízkych. Dobrú chuť!

 

Zaujal Vás tento recept a neviete čo variť nabudúce?
Pozrite si ďalšie recepty