< Naspäť na recepty

Dusené slávky na bielom víne s bylinkami a cesnakom

Zoznam ingrediencií

  • 1 kg mušle slávky
  • 4 strúčiky cesnaku
  • citrón
  • petržlenová vňať
  • bazalka
  • rozmarín
  • 3 hrnčeky biele víno - suché
  • olivový olej
  • mleté čierne korenie
  • soľ

Postup:

V hlbokej panvici si zohrejeme 2 lyžice  olivového oleja. V rozpálenom oleji opražíme na plátky nakrájaný cesnak. Opražený cesnak zalejeme vínom a necháme túto zmes prevrieť cca 5 minút. Do vínneho kúpeľa pridáme očistené slávky, okoreníme mletým čiernym korením, dosolíme podľa chuti a na prudkom ohni podusíme asi 3 minúty. Nezabudnime panvicu prikryť pokrievkou. Po dvoch minútach pridáme nasekané bylinky a opäť všetko spolu podusíme. Slávky sa nám počas dusenia otvoria. Podávame v hlbokom tanieri so šťavou, dozdobíme citrónom a nasekanými bylinkami.

Prajeme vám dobrú chuť!

Zaujal Vás tento recept a neviete čo variť nabudúce?
Pozrite si ďalšie recepty