< Naspäť na recepty

Zeleninový pekáč s ostriežikom

Zoznam ingrediencií

  • 1 balenie morského ostriežika (400 g)
  • 1/2 menšieho karfiola
  • 2-3 ks mrkvy
  • 8 ks ružičkového kelu
  • 1 ČL kurkumy
  • 3 PL olivového oleja
  • citrónová šťava
  • čierne korenie
  • soľ

Zmiešaním kurkumy, čierneho korenia, soli, citrónovej šťavy a olivového oleja vyrobíme rýchlu marinádu, ktorou potrieme z oboch strán filety ostriežika, odložíme bokom. Zeleninu očistíme, nakrájame na menšie časti a obalíme zvyšnou marinádou. Kúsky zeleniny uložíme na pekáč, zakryjeme a pečieme v rúre na 180 st.C 30 minút. Ostriežika nakrojíme na strane s kožou a keď je zelenina predpečená, pridáme na pekáč a dopečieme odkryté 15-20 minút. Posypeme čerstvými bylinkami a podávame.

Autor receptu: Ela Krídlová Zo srdca do hrnca

Zaujal Vás tento recept a neviete čo variť nabudúce?
Pozrite si ďalšie recepty