< Naspäť na recepty

Makrela s paradajkami a cesnakom

Zoznam ingrediencií

  • 800 g makriel celých pitvaných
  • 400 g paradajok
  • 9 strúčikov cesnaku
  • Malá lyžička mletej papriky údenej
  • Polievková lyžica feniklových semienok
  • Nastrúhaná kôra na hrubo z jedného bio citróna
  • 3 vetvičky zeleného rozmarínu
  • 1 lyžica sušenej levandule
  • 2 dcl panenského olivového oleja
  • 2 dcl bieleho vína
  • Morská soľ
  • Mleté čierne korenie z mlynčeka
  • Šťava z jedného veľkého citróna

Makrely umyjeme a osušíme servítkou. Z olivového oleja a údenej papriky vyrobíme marinádu. Vnútro makrely osolíme a potrieme paprikovou marinádou. Dáme ešte 3 strúčiky cesnaku do každej makrely, kúsky rozmarínu, semienka feniklu a plátky paradajok. Poukladáme na plech a poprekladáme ešte paradajkami, pokropíme citrónovou šťavou, korením a feniklovými semienkami. Povrch polejeme  troškou olivového oleja a podlejeme bielym vínom.

Dáme do rúry piecť na 30minút pri 180stupňoch celzia. Makrely vyberieme z plechu na tanier a servírujeme ihneď teplé. Dekorujeme rozmarínovými kúskami, levanduľou a citrónovou kôrou. Chuť veľmi pripomína údenáča- údenú makrelu avšak z výraznou arómou po bylinkách a paradajkách.

Autor receptu: Silvia Horecká

Zaujal Vás tento recept a neviete čo variť nabudúce?
Pozrite si ďalšie recepty