< Naspäť na recepty

Tuniakový letný šalát s feniklom a žltým melónom

Zoznam ingrediencií

  • 800 g tuniak exkluziv
  • 1 väčší žltý melón, najlepšie cantaloupe
  • 2 ks bulvového feniklu
  • 1 ks červenej hrubostennej papriky
  • 1 ks žltej hrubostennej papriky
  • 1 malá lyžička mletej kurkumy
  • Kúsok chilli papričky
  • Šťava z 2 citrónov
  • Mleté čierne korenie z mlynčeka
  • 1 malá lyžička tymiánového korenia zaatar alebo sušený tymián drvený so sezamovými semienkami
  • Malá lyžička čiernej rasce – nigella sativa dostať v bio obchodoch alebo orientálnych obchodoch
  • 1 polievková lyžica nasekanej koriandrovej vňate
  • 250 gr rukoly
  • 1 dcl olivového panenského oleja, morská soľ podľa chuti

Tuniakové  steaky rozmrazíme a opláchneme a osušíme servítkou. Potrieme ich marinádou,  ktorú sme si pripravili zo zaataru/môžeme použiť tymian podrvený a sezamové semienka/, olivového oleja, citrónovej šťavy a mletého čierneho korenia.  Tuniaka  opečieme  cca 4-5 minút z každej strany aby sa vytvoril mriežkový efekt. Odložíme na tanier, pokvapkáme citrónom, jemne posolíme a prikryjeme alobalom. Červenú a žltú papriku nakrájame na tenké prúžky a opečieme na panvici spolu s chilli, na troške olivového oleja s kurkumou. Necháme vychladnúť. Fenikel  umyjeme, prekrojíme pozdÍžne a obe polky nakrájame na tenké polkrúžky. Vňať odložíme a nasekáme na drobno. Melón nakrájame na malé kúsky. Všetku zeleninu a melón zmiešame vo veľkej sklenenej mise spolu s rukolou. Vmiešame feniklovú a koriandrovú vňať, čiernu rascu, pokvapkáme opäť citrónom a olivovým olejom. Opečeného tuniaka  nakrájame na väčšie kúsky a poukladáme na povrch šalátu. V prípade potreby dosolíme a dokoreníme.

Autor receptu : Silvia Horecká

Zaujal Vás tento recept a neviete čo variť nabudúce?
Pozrite si ďalšie recepty