< Naspäť na recepty

Varenie s fitneskou Natáliou - Zubáč s petržlenovým pyré

Zoznam ingrediencií

  • 2 väčšie petržleny
  • 1 dcl nízkotučného bezlaktózového mlieka
  • 2 dcl vody
  • 1 bobkový list
  • štipka soli
  • 3 vetvičky rozmarínu
  • 2-3 filety zo Zubáča
  • štipka mletej razce
  • 3 farebné papriky
  • 2 vetvičky petržlenovej vňate

Postup prípravy

Dva veľké petržleny ošúpeme, nakrájame na krúžky, vložíme do vody, ktorú osolíme a pridáme do nej bobkový list. Necháme zovrieť. Keď je petržlen mäkký, pridáme nízkotučné mlieko. Celú zmes necháme prevrieť. Odstavíme a necháme trochu vychladnúť. Umyté a osušené ryby vložíme do nádoby, okoreníme, pokvapkáme citrónovou šťavou vložíme na chvíľu do chladničky. Po chvíli ich vyberieme a na rozpálenom olivovom oleji opečieme z jednej a potom z druhej strany. Rozmixujeme mixérom a takto pripravené petržlenové pyré podávame ako prílohu k zubáčovi. Príprava zeleninovej dekorácie je veľmi jednoduchá. Nakrájame si 2-3 farebné papriky na malé kúsky a nadrobno nasekáme petržlenovú vňať. Na záver touto farebnou zmesou dozdobíme tanier.

                                                                                                                  

Prajeme vám dobrú chuť!

Zaujal Vás tento recept a neviete čo variť nabudúce?
Pozrite si ďalšie recepty