< Naspäť na recepty

Varenie s fitneskou Natáliou - Pstruh v hovädzom kabátiku

Zdravo a chutne s Rybou Košice

Zoznam ingrediencií

  • 1ks pstruh v celku
  • polovica väčšieho citróna
  • 1 strúčik cesnaku
  • 5g petržlenovej vňate/ podľa veľkosti ryby
  • 2 plátky hovädzej šunky
  • 1 biela cibuľka
  • štipka soli
  • 100g nových zemiakov
  • lyžička kokosového tuku
  • 1 vetvička rozmarínu, štipka soli
  • 50g šampiňónov
  • 1 mladá zelená cibuľka
  • 3 lístky medvedieho cesnaku
  • štipka soli

Postup prípravy

Umyté a osušené pstruhy potrieme z oboch strán aj z vnútra citrónovou šťavou a pretlačeným cesnakom. Na bokoch rýb vytvoríme rezy, ktoré osolíme a votrieme do nich posekanú petržlenovú vňať. Naplníme vopred pripravenou plnkou z šampiňónov. Potom vložíme ryby do chladničky a necháme odležať. Nakrájame šampiňóny a na polovici masla ich podusíme na panvici, potom osolíme a necháme vychladnúť. Pstruhy naplníme šampiňónmi a pevne obtočíme dlhými plátkami hovädzej šunky. Na pekáč vymastený maslom dáme pstruhy, posypeme rozmarínom a šalviou a dáme do trúby. Pečieme asi 35 minút pri teplote 200 °C. Na konci pečenia pridáme nakrájanú cibuľku a ešte niekoľko minút dopekáme.

Prajeme vám dobrú chuť!

 

 

Zaujal Vás tento recept a neviete čo variť nabudúce?
Pozrite si ďalšie recepty