< Naspäť na recepty

Jarný zemiakový šalát s vyprážanou rybou

Rýchly a zdravý recept, ktorý poteší každého milovníka slovenskej klasiky.

Zoznam ingrediencií

  • 2kg zemiakov
  • 10 lyžíc majonézy
  • olej
  • šťava z jedného citróna
  • parmezán
  • 5 ks ančovičiek
  • 3 jarné cibuľky
  • 10 ks filiet bez kosti cca 150 g
  • strúhanka
  • 7 vajec

Postup práce

Zemiaky uvaríme v šupke, očistíme, nakrájame na väčšie kusy. Pridáme nakrájaný (alebo prelisovaný) cesnak, ančovičky, majonézu, olej, šťavu z citróna, parmezán. Dochutíme soľou, korením a na záver pridáme cibuľku. Parmezán premiešame so strúhankou. Ryby poriadne okoreníme a osolíme. Obalíme vo vajci a v strúhankovej zmesi. Vypražíme cca 2–3 min. z každej strany. Podávame s polníčkom, rukolou a jarným zemiakovým šalátom.

Zaujal Vás tento recept a neviete čo variť nabudúce?
Pozrite si ďalšie recepty