< Naspäť na Aktuality

Chutný a kráľovský Silvester a Nový rok

3 x recepty na SILVESTROVSKÉ  rybacie jednohubky
 

  Poslať známemu
Ak ste rozhodnutí stráviť záver roka na Silvestra v kruhu svojich blízkych, nezabudnite sa na to dostatočne pripraviť výberom vhodných receptov a nákupom kvalitných surovín. Aj keď sa počas silvestrovského večera zvykne viac piť ako jesť, netreba zabúdať na vhodné pohostenie, ktoré  počas dlhého večera príde vhod. Ak patríte medzi tých, ktorí radi pripravujú originálne chuťovky, chutné "jednohubkové" dobroty z kvalitných rýb, nechajte sa inšpirovať receptami, ktoré z našich surovín pripravil  šéfkuchár Ivan Rusina:-)
 
Tatarák z pikantnej tresky
K príprave potrebujeme:
Treska v majonéze pikant 140g,Filet údená makrela 100g, Medová horčica 50g, Kečup 50g, Cibuľa 20g, Cesnak10g, Chlieb 200g, Soľ, Korenie
Postup: Všetky ingrediencie spolu zmiešame, dochutíme soľou, korením a podávame na cesnakovej topinke.
 
 
 
Avokádo plnené krevetami
 
 
K príprave potrebujeme:
Avokádo zrelé 4 ks, Krevety 200g, cesnak 10g, cibuľa 20g, koriander čerstvý, soľ, korenie, PIKNIK Majonéza 200g,limetka, olej olivový 1dc
Postup:
Krevety usmažíme na olivovom oleji a cesnaku, posolíme, okoreníme.Zmiešame s pretlačeným avokádom, nadrobno nakrájanou cibuľkou, čerstvým koriandrom a PIKNIK majonézovou omáčkou, dochutíme soľou, korením, pokvapkáme limetkovou šťavou.
 

 
Kornútok plnený údeným lososom
 
K príprave potrebujeme:
Sardinková pomazánka 200g,Údený losos 100g, Olivy 20g, kapary 20g, Soľ, Korenie, Lístkové cesto PIKNIK
Postup:
Z tvrdého papiera vyrobíme kornútky, obalíme alobalom. Cesto vyvaľkáme, narežeme na plátky, namotáme na alobalové kornútky, potrieme vajíčkom , vložíme do vopred vyhriatej rúry a pečieme na 210°c približne 10 min. Upečené kornútky naplníme krémom, ktorý sme si pripravili zo sardinkovej pomazánky,lososa a na drobné kúsky nakrájaných olív a kapar.  Dochutíme soľou, korením, ozdobíme pažítkou.
 

Pozrite si ďalšie články