< Naspäť na Aktuality

Ako na ryby radí šéfkuchár Ryby Košice Andrej Hurajt

Grilujeme kvalitné ryby

  Poslať známemu
Leto je v plnom prúde a mnohí z nás si ho nevedia predstaviť bez pravidelných stretnutí priateľov pri grile.
Kto by nemiloval vôňu pečeného na čerstvom vzduchu?!
Ak ste sa rozhodli, že tentokrát chcete grilovať ryby, základným pravidlom pri ich výbere je voliť vždy kvalitné ryby na gril.
Vyberte si z našej širokej ponuky kvalitných rýb.
Obávate sa, že si neviete poradiť pri výbere vhodného druhu kvalitnej ryby na gril? Hľadáte rady ako na to?
Ponúkame vám pár rád od nášho šéfkuchára, A.Hurajta.
Aké ryby na gril
Na grilovačku stále vyberám ryby s väčším obsahom tuku, aby bola ryba chutne šťavnatá.
Najvhodnejšie sú - Losos, pražma, morský vlk, morský čert alebo zubáč. Losos má šťavnaté a veľmi chutné mäsko, morský vlk je veľmi obľúbený pre svoju jemne sladkastú chuť.
Rada pri grilovaní
Základ je kvalitná ryba, morská soľ, ľahká zmes byliniek a dobrý olivový olej.  Pred tým, ako si uložíme rybu na gril a začneme grilovať, nezabudnime rybu osušiť papierovým obrúskom, aby nám marináda nekvapkala do ohňa. Ak sme sa rozhodli pre filety,  vždy ich kladieme kožou nadol a na koži ju upečieme. Na záver otočíme na druhú stranu  a necháme“ zatiahnúť“,  aby ostala sklovitá ,,šťavnatá". Nechajte sa inšpirovať receptom:-).
Pri grile sme obratní a dohliadneme na to, aby sa nám ryba nepripiekla. Ako dlho grilovať rybu podľa veľkosti? Nedá sa presne určiť, no filety grilujeme zhruba 7 minút. Menšie - celé ryby grilujeme maximálne 15 minút a väčšie kusy do 30 minút.

 

Grilovaný morský čert s farebnou oblohou

Recept nájdete tu.

 

Pozrite si ďalšie články