Poslať známemu
Milujete grilovanie v prírode, no obávate sa, že vám to nevyjde podľa očakávania? V nasledujúcich riadkoch vám ponúkneme pár tipov, ktorými vám chceme poradiť.
Grilovacia sezóna je v plnom prúde, preto neváhajte a využite dlhé teplé večery k priateľským stretnutiam pri šťavnatom a chrumkavom pohostení, ktoré si spoločne ugrilujete v prírode.
 
Príprava je základ úspechu
 
Už pri výbere vhodných surovín na gril musíme dbať na kvalitu výrobkov, preto uprednostníme čerstvé suroviny. Obzvlášť, ak sa rozhodneme grilovať ryby, volíme kvalitné ryby, a to druhy vhodné na grilovanie. Na grilovanie sú najvhodnejšie pevnejšie druhy rýb, ako napr. pstruh, zubáč, hoki, sivoň, pražma, morský vlk, losos, ostriežik, morská šťuka. Grilujú sa aj krevety, kalamáre. 
Bylinky a ryby patria k sebe aj na grile, preto umiestnením vetvičky rozmarínu alebo tymiánu po stranách grilu dodáme grilovanému nielen chuť, ale aj príjemnú vôňu byliniek.
 
Náš tip
 
Položte kus extra hrubého alobalu alebo špeciálneho grilovacieho alobalu  na rošt, keď grilujete filé. Ryby sa dajú bez problémov otáčať, ak ich predtým vložíte do špeciálnych grilovacích košov z pleteného drôtu.
 
Pri grilovaní dbajme na:
 
Pomastíme štetcom ešte studený rošt alebo grilovací kôš. Nikdy nepotierame horúci rošt. Vlasy zo štetca by sa naň prilepili a zanechávali by nepríjemnú chuť. Potom naolejujme pripravenú rybku.
 
Grilovať začnime pri vysokej teplote a potom pokračujme pri slabšej teplote. Ryba sa nesmie nikdy dlho grilovať na tej istej strane, lebo by vyschla a bola vláknitá.
 
V závere nezabudnime na rozličné druhy omáčok, buď vlastnoručne pripravené alebo kúpené. Aj pri rybe platí : Ryba chutí na 1000 a jeden spôsobov.
Inšpirujte sa receptom, ktorý vznikol v spolupráci s foodblogerkou Zo srdca do hrnca / Elou Krídlovou. Podrobný popis postupu nájdete v sekcii Treskot v kuchyni.
 
 
Prajeme vám dobrú chuť.
 
 

Pozrite si ďalšie články