< Naspäť na Aktuality

Zdravo a chutne s Rybou Košice

Patrícia Turiničová, autorka blogu Hit je zdravo žiť

  Poslať známemu

 

Som histaminičkou od roku 2015 a svoj blog som založila asi 2 mesiace po zistení tejto intolerancie. Keďže som sa kedysi venovala cukrárstvu, k pečeniu i vareniu som mala vždy blízko. Okrem toho dostupných informácií o HIT bolo veľmi málo a tak som si povedala, že založením blogu, v ktorom budem opisovať svoje skúsenosti a vymýšľať nové recepty možno raz niekomu pomôžem.

Som zástankyňou zdravej, pestrej a vyváženej stravy, dbám na výber kvalitných surovín a správne kombinácie potravín.

Roto:Kat Erdelyi :: Photograpy

 

Patrícia o rybke:

Ja som pre vás pripravila rybu, ktorú som nikdy pred tým nemala a veľmi som sa tešila, že ju ochutnám. Je to ryba Hoki. Tento druh morskej ryby sa loví celý rok a je cenovo dostupný aj tu u nás. Má biele, jemné mäsko, príjemnú rybaciu -  morskú chuť a mne osobne dokonca chutí trošku viac ako tilapia. Často sa používa aj na prípravu sushi.

Patrícia radí:

Rybku som podávala s hráškovým pyré, baby karotkou, farebnou quinoou a prepeličím vajíčkom, no vy si samozrejme môžete zvoliť akúkoľvek prílohu od jednoduchého šalátu cez grilovanú zeleninku. Najlepšie by však bolo vynechať klasické kombinácie ako ryba + zemiaky. Mne osobne tá kombinácia vôbec nesedí a spôsobuje mi extrémne nafúknuté brucho.

Recept na Hoki filety s hráškovým pyré a baby mrkvou nájdete tu.

 

Pozrite si ďalšie články