< Naspäť na Aktuality

Treska, či pstruh?

  Poslať známemu

Morské alebo sladkovodné ryby?

Nikdy nebolo dokázané, že sladkovodné ryby sú kvalitnejšie ako ryby morské, sú jednoducho iné. Zubáč a Pstruh z predstavenej ponuky patria medzi sladkovodné ryby, Losos, Treska škvrnitá a Platesa sú morské ryby. Jedzte ryby sladkovodné aj morské. Každý druh obsahuje špecifické zdraviu prospešné látky, napr. morské ryby jód. Alergici by mali uprednostňovať skôr ryby sladkovodné.

                                                

Nebojte sa prípravy

Samotná ryba sa pripravuje od 6 do 20 minút v závislosti od jej hrúbky. Ryby nerozmrazujeme, iba ich opláchneme studenou vodou a vysušíme. Pri príprave rýb sa najčastejšie používa kvalitné biele víno na podliatie, kvalitný olivový olej, citrónová šťava, korenie a soľ. To úplne stačí, pretože každá ryba má svoju charakteristickú vôňu a chuť a tie by sme mali nechať vyniknúť. Rybí tuk je nepostradateľný doplnok stravy a má iné zloženie ako tuk teplokrvných zvierat. Pokiaľ sa niekomu zdá, že príprava ryby je náročná, verte, že pokiaľ sa vám to podarí raz, nabudúce to už bude ľahšie a vaše telo a zdravie vám bude vďačné. Telo totiž dokáže rybu spracovať a zužitkovať takmer okamžite po konzumácii.

Pozrite si ďalšie články